20 apr 2020

Vaccination mod lungebetændelse.

Det er nu muligt at bestille tid til pneumokokvaccine i klinikken.
Tilbuddet er gratis og gælder for personer over 65 år samt personer med visse kroniske sygdomme. Se mere nedenfor.

 

Vaccinen er gratis i disse tilfælde:

  1. A) Personer, der er fyldt 65 år, og som har en af følgende kroniske sygdomme: a) Personer med kroniske lungesygdomme. b) Personer med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk). c) Personer med diabetes 1 eller 2 (sukkersyge). d) Personer med kroniske leversygdomme. e) Personer med kroniske nyresygdomme.
  2. B) Personer, som har en af følgende kroniske sygdomme: a) Personer med manglende eller dysfunktion af milten. b) Personer med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft. c) Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt. d) Personer med liquorlækage. e) Personer med tidligere invasiv pneumokoksygdom. f) Personer med Cochlear implantation. g) Personer med stamcelletransplantation. h) Personer med organtransplantation.
  3. C) Personer, der ikke er fyldt 18 år, og som har en af følgende kroniske sygdomme: a) Personer med cyanotiske hjertesygdomme. b) Personer med hjerteinsufficiens. c) Personer som har gennemgået palliativ operation for hjertesygdom. d) Personer med hæmodynamisk betydende residua efter hjerteoperation. e) Personer med kronisk lungelidelse (f.eks. cystisk fibrose). f) Personer med hypodynamisk respirationsinsufficiens. g) Personer med nefrotisk syndrom. Side 3 h) Personer med immundefekter, eksklusiv agammaglobulinæmi og SCID.
  4. D) Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering er i særlig høj risiko for invasiv pneumokok sygdom.